Borde börja träna

Att ha ett stillasittande jobb är inte bra för kroppen. Speciellt inte när man sitter vid en dator hela dagarna, och speciellt inte när man inte ens har ett riktigt kontor utan spenderar den mesta tiden halvliggandes i soffan… Vissa blir tjocka av att sitta stilla, andra får gamnacke eller andra problem. Jag skulle väl inte direkt säga att jag lider av något av det, men jag känner att kroppen blir väldigt stel av att inte röra sig. Man hör nästan hur musklerna förtvinar. Jag borde verkligen bli bättre på att röra på mig!

Jag borde börja träna. Och jag borde också bli bättre på att röra mig mer när jag jobbar. Att bara resa sig i någon minut och gå runt lite ska tydligen ge väldigt mycket. Gå runt lite borde inte vara så svårt att börja med, men att träna kommer bli svårt. Mest för att det är så sjukt tråkigt. Jag vet inte ens vad jag skulle göra. En blandning av kondition och styrka är väl bäst antar jag, men det låter tråkigt bara jag tänker på det. Fast jag vet ju att jag är den enda som kan ta hand om min kropp. Ingen annan kommer att göra det åt mig. Så det är väl bara att börja.

En PT vore kanske något. En personlig tränare som kan tala om för mig vad jag ska göra och när jag ska göra det. Och om jag inte vill göra det ska min PT skrika på mig tills jag gör det. En spark i baken skulle jag behöva. Jag ska nog kolla upp vad det finns för alternativ.

Comments are closed.