Julfirande hemma i Sverige

Nu är jag i Sverige igen, redo att fira jul, närmare bestämt i Dalarna. Jag tycker om att vara hemma i Sverige över jul och nyår, eftersom Thailand inte är så bra på just de två sakerna. Det råder en påtaglig brist på snö, mörker och kyla, saker som jag tycker är viktiga för lyckat jul- och nyårsfiranden. Dessutom så är det ju det här med Dalarna. Vilken högtid det än gäller så verkar det som folk här ger 110 %. Midsommar, jul, nyår… Midsommar har jag firat i Dalarna tidigare och det var rätt så speciellt, men inte jul. Så det ska blir riktigt spännande!

Hotell vid Siljans strand
Platsen jag befinner mig på är Green Hotel, ett hotell utanför Leksand som är väldigt speciellt. Det består av ett riktigt stort hus som byggdes 1947 (om-och tillbyggt flera gånger sedan dess) högt upp i Tällberg med en vansinnigt fin utsikt. Personalen måste också nämnas; det kan vara den mest uppmärksamma och serviceinriktade hotellpersonal som jag någonsin har upplevt. De gör det till en ren glädje att vistas här! Jag skulle faktiskt vilja ge Green Hotel fem stjärnor av fem möjliga; rummen är även de perfekta och maten fantastiskt god (för att inte tala om deras Earl Grey-te, en specialblandning baserad på Earl Grey som är otroligt gott).

Julpaket
Jag bokade in mig för ett julpaket, med ankomst 23 december och utcheckning den 27. Under vistelsen kommer det att vara fullt med julaktiviteter tillsammans med personal och övriga gäster. Jag känner mig förväntansfull, som… som ett barn kvällen innan julafton! Det här kommer att bli riktigt fantastiskt, det vet jag!

Nyår har jag inte bestämt mig riktigt för var jag ska fira det, men det kommer också att bli någonstans i Dalarna, dock inte på Green Hotel. Vi får se vad det blir!

Comments are closed.