Om Ido 24

jesperVälkommen hit! Jag heter Jesper och här bloggar jag om mitt företag och om annat som händer i mitt liv. Eftersom jag lägger väldigt mycket tid på företaget så blir det naturligt så att jag också pratar mycket om det, men ibland behöver man också tänka på något helt annat för att inte bli knäpp. Den här bloggen är mitt sätt att lufta mina tankar om både jobbet och det privata.

Mitt företag heter Ido 24 (därav namnet på bloggen) och jag jobbar med content och affiliate marketing. Företaget är litet, faktum är att jag är den enda som jobbar i det, och jag driver det från Thailand. Att bo i Thailand är som att bo i paradiset, och fördelen med att ha sitt jobb på datorn är ju att man kan befinna sig precis var som helst.

Många undrar vad det är jag arbetar med, och då räcker det inte att säga content och affiliate marketing för det är få som vet vad det betyder. Är man insatt så vet man, men Svensson har ingen aning. Mitt arbete går mer eller mindre ut på att mina kunder ska sälja mer. De betalar mig för att jag med mina verktyg ska kunna generera en större inkomst för dem. Enkelt förklarat.

Content betyder innehåll och eftersom jag är skribent är det innehåll i form av text. Bra content är material som ger läsaren värde, till skillnad från exempelvis en annons. Det kan till exempel vara en artikel, en bloggpost eller ett nyhetsbrev. Annonser ses ofta som störande och påtvingande, medan innehåll är något som läsaren väljer att ta del av. Enkelt förklarat.

Affiliate marketing innebär att mina kunder tar hjälp av mig för att nå ut med sina produkter eller tjänster och att jag får provision när de får resultat. Det kan till exempel vara betalt per klick, betalt per visning av en annons eller betalt per köp. Allt det här går också hand i hand med sökmotoroptimering, som i princip betyder bra träff på Google. Enkelt förklarat.

Jag skulle kunna prata på hur länge som helst om det här, men å andra sidan måste man ju ha några företagshemligheter också. Välkommen att följa min blogg om du vill veta mer om mig!

Comments are closed.