Onödig kunskap

Mitt jobb innebär att jag lär mig en hel massa om det mesta mellan himmel och jord. Mycket kommer jag aldrig att få användning för i praktiken men det gör ingenting. Jag tycker om att lära mig nya saker helt enkelt, så mitt jobb är helt perfekt för mig. Det finns ingen onödig kunskap och jag tycker att nästan allting är intressant, i alla fall till en viss grad. All denna kunskap har också gjort att jag är rätt så bra på frågesport, men det är en annan femma. Jag undrar faktiskt hur allting får plats där i skallen och är nästan lite rädd att all denna ”onödiga” kunskap tränger ut sådant som är betydligt viktigare att känna till. Telefonnumret till mamma och pappa, till exempel. Visst, det finns ju där i mobilen, men om jag inte har mobilen med mig och råkar i knipa och behöver ringa föräldrarna…?

Men ibland får jag nytta av mina kunskaper i verkligheten också. Det senaste var faktiskt när jag pratade med mina föräldrar. De ska skaffa sig en ny bil och undrade om jag hade några åsikter om den saken. Och faktiskt, det hade jag. Jag har skrivit en del om bilar och bilhandlare och vet att det bästa är att köpa bil från någon som importerar bilar från Tyskland. Det finns en massa skäl till det: bättre urval, bättre utrustning och ofta också lägre pris.

Jag övertygade dem snabbt om att importera bil från Tyskland via ImportBil.se (som specialiserat sig på just detta). Nu har de fått sin nya bil och är väldigt nöjda med den – bättre utrustning än om de köpt den i Sverige och allting förflöt helt problemfritt. Så här kom mina så kallade ”onödiga” kunskaper verkligen till användning. Det är kul när det inträffar, för jag gillar att vara hjälpsam.

Comments are closed.