På plats i Sverige

Nu är jag på plats i Sverige för att fira min syster som fyller 18 år i morgon. Det blir kalas med familj och släkt här hemma först och sedan ska jag och syrran gå ut på krogen (första gången för henne!) tillsammans med några av våra vänner. Det kommer att bli hur kul som helst. Jag stannar en vecka i Sverige så jag kommer hinna med en del annat också. Jag ska bland annat hjälpa mina föräldrar att vara smakråd en dag när det kommer hit ett företag som heter Mälarkök. Det är nämligen så att vi ska byta ut köksluckorna (jag säger vi fast jag inte har bott här på länge, men det är väl så när det gäller huset man växte upp i – det är alltid hemma), och då kommer Mälarkök hit med prover så att man får se olika modeller och färger. Väldigt smart, så slipper man gå i butiker och fundera över vad som ser ser bra ut hemma.

Jag vet dock inte om jag är världens bästa smakråd med tanke på att jag och mina föräldrar har ganska olika smak. Jag har blivit väldigt influerad av thailändsk inredning och de gillar mer det skandinaviska, men jag tror faktiskt att jag har påverkat dem lite för de vågar ta ut svängarna lite mer nu vad gäller färger och jag tror kanske att det är just därför som de vill ha min åsikt, för att de inte ska fega ur och välja något som är allt för neutralt. Så jag ska väl göra mitt bästa för att vara den som vågar föreslå de lite mer djärva alternativen, men samtidigt så måste det förstås passa in i köket också. Jag antar att den som visar upp proverna kan hjälpa till att rekommendera vad som kommer att se bra ut. Vi får väl se vad det blir!

Comments are closed.