Snart dags att dra till Sverige

Det lackar mot jul, och det betyder att det snart är dags för mig att dra till Sverige igen. Jag gillar julen så det ska bli riktigt mysigt. Dels att få julstämningen som inte direkt infinner sig här i Thailand, och förstås också att få träffa mina nära och kära.

Thailand har ju ett varmt klimat med en hel del luftfuktighet. Ett tropiskt monsun-klimat kan man kalla det. Man brukar säga att det finns tre årstider här: den blöta, den svala och den varma – men även den svala årstiden är ju varm, som en svensk sommar ungefär, eller varmare. Hur som helst, att komma från det klimatet till ett kallt och ruggigt december i Sverige kan vara lite av en svår omställning för huden. Jag blir oftast väldigt torr av den torra luften, och speciellt om händerna. Som tur är så brukar morsan alltid ha en massa krämer som jag lånar, och jag minns att jag förra gången använde en handkräm av märket Marilou Bio som var väldigt bra. Hoppas att hon fortfarande har den!

Inte för att jag är så kräsen, men man märker ju vad som fungerar och vad som inte gör det. Vissa krämer blir liksom bara som en kladdig yta medan adra faktiskt går in i huden och gör den mjukare så att man inte behöver smörja in sig lika ofta. Vissa krämer går in i huden men försvinner direkt så att man känner sig torr och måste smörja hela tiden ändå. Men den från Marilou Bio var som sagt väldigt bra, precis lagom kladdig och höll mig trevligt mjuk om händerna. Kanske ett julklappstips till någon med torra händer! Jag vet att morsan beställde den från en webbshop som heter Fina Mig, men den finns säkert på andra ställen också.

Hur som helst, det ska bli väldigt mysigt att komma hem till Sverige, och jag ser fram emot lite skön julledighet!

Comments are closed.