Snart dags för ett Sverigebesök igen

Jag trivs som fisken i vattnet här i Thailand, men trots att jag inte för en sekund ångrar att jag flyttade hit så finns det ändå vissa nackdelar med att bo här. Att jag inte får träffa min familj och mina vänner i Sverige så ofta är den allra största nackdelen, och även om det finns Skype och alla möjliga sätt att hålla kontakt så kan jag ibland sakna dem väldigt mycket. Som tur är har jag fått många goda vänner här också – jag brukar kalla dem för min thailändska familj – och de hjälper mig att inte sakna min svenska familj allt för mycket.

Att flyga mellan Bangkok och Stockholm tar ungefär 12 timmar. Om det är goda väderförhållanden och man slipper väntetider så kan man komma fram på lite drygt 10 timmar, men det är inte direkt en resa som man gör varje helg, eller ens en gång i månaden. Det tar ju lika lång tid att åka hem igen, och det är inte gratis att flyga. Nu håller jag på att boka flygbiljetter inför nästa Sverigebesök, för det är nämligen så att min syrra fyller år 18 snart, och det vill man ju inte missa!

Den största frågan nu är väl vad jag ska ge henne i present. Jag är inte så bra på att köpa presenter, men jag känner att jag behöver anstränga mig lite nu när hon blir myndig och allt. Hon gillar mode och skönhet, och jag funderade lite på att köpa löshår eftersom hon ofta håller på med sådant, och det är inte en billig hobby har jag förstått. Men då ska det ju vara ett bra löshår, och dessutom i rätt färg, och jag kan ingenting om det där. Jag skulle ju kunna ge bort ett presentkort på löshår, men det är så trist med presentkort. Det är mycket roligare att få ett riktigt paket. Fast hon skulle ju ha användning av ett presentkort på löshår i alla fall. Jaja, vi får se vad det blir. Tur att hon inte läser min blogg i alla fall!

Comments are closed.