Varför skriver jag?

skriverVad är det som är så roligt med att skriva? Den frågan får jag ibland, och för den som inte älskar att skriva kan jag förstå att man undrar hur det kan vara så roligt att sitta och skriva så mycket som jag gör. Tar orden aldrig slut? Jo, det händer ibland. Skrivkramp som det heter, och då gäller det att fylla på med ord. Att läsa är väldigt bra när man får skrivkramp, och det spelar egentligen ingen roll om man läser en roman eller en blogg eller något annat. Att surfa runt på nätet är också bra för att få inspiration. Ett Youtube-klipp eller en nyhet kan inspirera till ett nytt ämne att skriva om.

Jag tycker om att skriva därför att det kommer så naturligt för mig. Det är i text jag uttrycker mig bäst, och därför kändes det också självklart för mig att arbeta med det. Jag skulle vara en usel telefonförsäljare, men om jag fick chatta eller maila med någon skulle jag garanterat kunna få personen att inse att den vill köpa kalsonger, omega-3-tabletter eller vad det nu är jag försöker sälja.

Det handlar också om att ha ett visst mått av kreativitet och fantasi, för en text kan inte bara bestå av en massa bokstäver och ord – den måste vara levande för att den ska vara intressant. Och givetvis handlar det också om att behärska språket bra. Jag har talang för att skriva, och därför tycker jag om att göra det. Konstigare än så är det inte. Hade jag varit bra på att sjunga opera hade jag förmodligen satsat på en karriär inom det istället!

Comments are closed.